18:30

Dalsjöfors GoIF

Referat: Kinna IF - Dalsjöfors GoIF

Match i sjätte omgången av serien mot Dalsjöfors som besöket Viskavallens allt mer gröna matta. Kinna fortsätter att förtroende till den elva som spelat de allra flesta matcherna hittills, så och mot Dalsjöfors med några undantag, elvan såg ut som nedan: Nikolaj Töråsen – Isak Ingemarsson, Benjamin Warnerfeldt, Jonathan Axebrink, David Kirzneris – David Andersson, Niklas Ragnarsson, Carl Kern, Ludvig Holtstrand – George Ashour, Oliver Persengård.

Matchen hinner knappt blåsas igång innan årets Skyttekung i Kinna visar varför han är i toppen av skytteligan. Det är Ragnarsson som vinner boll på mitten och en hårt jobbande Persengård agerar uppspelspunkt, lägger den på djupet åt kapten Andersson och tar själv löpningen centralt och får tillbaka bollen med öppen kasse som belöning och 1-0 i domarens bok redan i andra matchminuten.

Första halvleken är dock relativt bevakande, mycket spel på mittplan och Kinna har inga som helst problem att plocka upp de intentioner gästerna försöker sig på. Skapas det något offensivt värt att nämnas så är det från Kinnahåll sett och mot slutet av halvleken mestadels. Ashour har en boll i stolpen efter ett inkast, Holtstrand är stark och ärlig i närkampsspelet då han står på benen och skapar sig ett läge där han rundar målvakt men Dalsjöforsförsvarare hinner hem och slungar iväg bollen på mållinjen, bokstavligen, är bland de vasare lägen att nämna.

Även i upptakten av andra halvlek så är det Kinna som gör ett snabbt mål, denna gången fem minuter in efter en boll som Ludde räddar upp djupt ned i straffområdet och spelar bak till Ashour som får på en drömträff och dundrar in tvåan mellan stående målvakt och ribba. Kinna fortsätter att trumma på och äger matchen till fullo, gästerna försöker sig på några anfall men inga direkta farligheter mer än att Töråsen får visa prov på fin paradräddning mitt i halvleken.
Logiskt sett kommer även ett tredje mål från Kinnas håll som deffinitivt punkterar matchen med tio minuter kvar. Det är åter arbetsmyran Ragnarsson som hindrar en boll att förlupa till grönt inkast och lämnar över till nyinkomne Milton Sandberg som visar prov på spelsinne och lägger en klassisk smörpass mellan mittbackarna som Persengård löper sig till och kan med högerfoten lobbtoucha förbi gästernas målvakt. Mycket mer händer inte efter detta mål och en stabil 3-0 seger läggs till tabellsummeringen.

Några spaningar från matchen: Lagbygget sitter mer och mer för varje match, tryggheten i grundspelet är stort och det jobbas hårt ute på plan. Axebrink har växt ut till en jätte i försvaret, David Andersson har hittat rätt i sin nya position och samarbetet med Persengård levererar.